Verzekeringen

Er is nog géén reis- en/of annuleringsverzekering voor jou afgesloten. Deze kan Rientjes & Partners uiteraard voor jou verzorgen. Graag vernemen wij zo spoedig mogelijk na aanmelding of je een reis- en/of annuleringsverzekering wenst af te sluiten. 

Houd bij het wel/niet afsluiten van een annuleringsverzekering rekening met de voorwaarden zoals hieronder vermeld. Het is niet mogelijk om je te verzekeren tegen annulering als gevolg van Covid-19. Een reisverzekering kun je nog tot een week voor vertrek bij ons aanvragen. Voor vragen mag je ons altijd bellen: 0570–691357 (maandag t/m vrijdag 9-17 uur) of mailen: rosalie@rientjes.nl.

Kortlopende reisverzekering 
De kosten voor een kortlopende reisverzekering voor deze reis bedragen circa € 9,80 per persoon, voor het gehele verblijf van drie dagen. Het betreft een Comfort reisverzekering met een Europa dekking, deze dekking is inclusief: personenhulp, bagage, ongevallen reis, reisrechtsbijstand en geneeskundige kosten. Mocht je een uitgebreidere dekking wensen of bijvoorbeeld ook geld willen verzekeren, neem dan gerust contact met ons op voor de bijbehorende tarieven.

Kortlopende annuleringsverzekering
Houd bij het wel/niet afsluiten van een annuleringsverzekering rekening met de voorwaarden. Bij de annuleringsverzekering heb je twee mogelijkheden:

1. Annuleringsverzekering (premie 5,5% van de reissom)
Er zijn omstandigheden waaronder iemand een reis moet annuleren of afbreken. De dekking 'Annulering' vergoedt de kosten van annulering. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie, zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de niet gebruikte reisdagen vergoed.

2. Allrisk Annuleringsverzekering (premie 7,0% van de reissom)
Als je hebt gekozen voor de 'Allrisk Annuleringsverzekering' dan bepaal je zelf of je de reis annuleert of afbreekt. Is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan wordt 75% van het annuleringsbedrag of de afbrekingsvergoeding vergoed. Je heeft alleen geen recht op een uitkering als je de reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken omdat:

  • je geen zin meer hebt;
  • de weersomstandigheden niet goed zijn (bijvoorbeeld te veel regen of te weinig zon);
  • de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
  • jij of je gezinsleden besmet zijn met Covid-19;
  • er zich een calamiteit voordoet waarvoor het Calamiteitenfonds een vergoeding biedt.

    Poliskosten & assurantiebelasting
    Bovengenoemde premies van beide verzekeringen zijn exclusief € 3,50 poliskosten per boeking en 21% assurantiebelasting. Hieronder kun je de uitgebreide voorwaarden van de verzekeringen downloaden.


Voorwaarden
Hieronder vindt je de voorwaarden voor de kortlopende reis- en annuleringsverzekering van Europeesche verzekeringen:
Voorwaarden kortlopende reisverzekering.pdf
Voorwaarden kortlopende annuleringsverzekering.pdf